Sa sprijim educatia timpurie in cresele din Romania!

6 dec.

Daca intrebi pe cineva care sunt nevoile unui copil mic raspunsul va fi in 99% din cazuri ceva de genul: mancare, dormit si schimbat. Din pacate eu nu am copil, dar am nepotii si sunt si curioasa, si m-am documentat suficient incat imi doresc sa ma implic in proiecte dedicate educatiei timpurii in Romania.

Ce inseamna educatia timpurie?

Educatia timpurie in sensul cel mai larg inseamna sa-i oferi micutului sau plusul necesar de informatii si sa-l ajuti sa-si dezvolte astfel calitatile si personalitatea, care in viitor le va folosi pentru a trai in comunitate cu altii. Prin educatie timpurie se intelege desigur, educatia data micutilor pana la varsta de trei ani, urmand ca apoi acestia sa fie acceptati intr-o organizatie, publica sau privata, unde va primi si indrumari specializate si va putea socializa cu alti copii. Deprinderile pe care si le formeaza pana la acel moment dat le poate asimila din mediu inconjurator, datorita atentiei acordate din partea parintilor, a fratilor si a tuturor rudelor si prietenilor de familie care formeaza universul pentru acel copil care inca nu intelege ce se petrece si ce vrea lumea exact. Tocmai de aceea, educatia timpurie a copilului, necesita si o documentare in prealabil. Multi parinti considera ca este suficient ca i-au adus pe lume pe micuti si nu participa activ la cresterea lor, gandindu-se ca dezvoltarea acestora trebuie sa urmeze anumite tipare stabilite in urma unor reguli nescrise. Acorns Foundation se implica in astfel de proiecte si investe in cresele de stat din Romania, unul din exemple este Cresa Cercelus, sector 3.

Calendarul Baby Acorns sustine campania pentru educatie timpurie, initiata de Fundatia Acorns (0-2-3 Early Education). Fiecare fila din calendar propune cate doua activitati care ajuta la stimularea si dezvoltarea copiilor de pana in 3 ani iar fondurile stranse in urma vanzarii calendarului vor fi folosite pentru sesiuni de training, jocuri si jucarii personalului din cresele de stat. Pretul calendarului este de 25 RON. Calendarul il puteti vizualiza aici.

Haideti sa fim mai buni de Sarbatori si sa ajutam copilasii din Cresa Cercelus, sa le oferim etajere pentru a isi pastra jucariile frumos, in ordine!

Cine doreste, poate sa imi ceara contul bancar pentru donatii financiare. In plus, pentru firme am si un contract de sponsorizare daca va ajuta la donatii.

Haideti sa le aratam copiilor ca Mos Craciun nu i-a uitat!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: